Ajankohtaista

Puheenjohtaja Arto Nieminen:
Mediataloihin iski raju paniikki vuodenvaihteessa

- Tilanne on nyt tosi vaikea media-alalla. Kukaan ei tiedä, miten kauan taantuma kestää, korjausliikkeitä tehdään puolipaniikissa. Aivan varmaa on, että rekrytointeihin tulee pitkä tauko, mikä entisestään lisää vinoutumaa työvoiman ikärakenteessa.

-Toisaalta alalle pyrkii nyt ennennäkemättömän paljon ihmisiä. Ne, jotka alalle haluavat, tulevat sinne tavalla tai toisella. Mitä siitä sitten seuraa, se jää nähtäväksi: Ihmiset alkavat ehkä tehdä puoli-ilmaiseksi töitä freelancereina, pohti Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen Satakunnan Journalistien vuosikokouksessa 14. helmikuuta Porissa.

Niemisen mukaan printtimedian ilmoitusmyynti putosi vuodenvaihteessa 10-40 prosenttia. Se synnytti paniikin, jossa pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehtiin vuoden kymmenen ensimmäisen päivän perusteella.

Niemisen mukaan helmikuun 11. päivän tilanne oli se, että liiton tietoon oli tullut lomautuksia ja irtisanomisia, jotka koskevat noin 120 toimituksellista työntekijää.

- Kaikki merkit viittaavat siihen, että tilanne pahenee lähikuukausina.

Nieminen sanoo, että tähän mennessä selvänä punaisena lankana on ollut, että henkilöstövähennykset koskevat yli 55-vuotiaita.
- Taloudellista tilannetta käytetään verukkeena rakenteellisten uudistusten läpiviemiseen, Nieminen sanoi.

Journalistiliitto on kuitenkin lisännyt vuoden alusta valmiuksiaan ajaa jäsenistönsä asiaa.

- Me olemme likipitäen ainoa liitto, joka vie järjestelmällisesti lehtitalojen ilmoittamat tuotannolliset ja taloudelliset syyt oikeuden puntaroitaviksi, hän sanoi.


<<<<<Takaisin arkistoon