Ajankohtaista


Jari Lampinen, kuva: Sanna JääskeläinenToimittajilta hunajaa Jari Lampiselle, suolaa Ulvilan kaupungille

Satakunnan Journalistit antoi perinteisen hunajapurkkinsa tänä vuonna Porin kaupungin ilmansuojeluinsinööri Jari Lampiselle. Yhtä perinteisen suolapurkin saa Ulvilan kaupunki.

Hunajaa yhdistys myöntää poikkeuksellisen hyvästä tiedottamisesta. Suolaa saa henkilö tai organisaatio, jonka tiedottaminen kaipaa tavallista enemmän parantamista.

Jari Lampista ei uskoisi virkamieheksi. Maakunnan journalistien mukaan Jari Lampinen osaa vastata ympäristökysymyksiin selkokielellä suomeksi – ja jopa Porin murteella. Kun tarvitaan konkreettisia juttuja katupölystä tai ravintolamelusta, lähtee Lampinen innolla mukaan.

Jari Lampisen ansioihin kuuluu osallistuminen todelliseen ruohonjuuritason ympäristötiedottamiseen. Ympäristötarkastajana ollessaan hän pyöritti toimittaja Pertti Harjun kanssa Satakunnan Radiossa Kierrätysradiota 14 vuotta. Lampisen kokemus näkyy muutenkin luonnollisessa suhtautumisessa tiedottamiseen, mikä tekee toimittajille helpoksi työskentelyn ilmansuojeluinsinööri Jari Lampisen kanssa.

Huonon tiedottamisen palkinnon, suolasalkkarin, Satakunnan Journalistit luovuttaa puolestaan Ulvilan kaupungille. Organisaation tiedottamisen tehokkuus mitataan silloin, kun se on kriisissä. Surullisen kuuluisa kuntaliitoshanke on pistänyt Ulvilan päätöksenteon sekaisin, mikä on näkynyt myös tiedottamisessa.

Ulvilan kaupunginhallituksen kokoukset ovat kuluvan vuoden ajan olleet äänestysten ja syytösten sävyttämiä. Liekö sitten hektisten kokousten tai teknisten ongelmien syytä, mutta turhan usein päätöksiä on joutunut jäljittämään soittamalla virkamiehille ja hallituksen jäsenille. Nämä ovat sitten lähes mutu-tuntumalla muistelleet kokouksen kulkua ja äänestystuloksia.

Ulvilan kaupungin palveluksessa on yhtä vähän tiedottajia kuin kaupungissa katuja. Kun Ulvilan kuntaliitoskiista tuntuu johtaneen siihen, että kukin osapuoli on ollut vuorollaan syytettyjen penkillä, olisi hallinnossa hyvä olla neutraali tiedonvälittäjä ilman sidossyytteitä.

Satakunnan Journalistit on jakanut huonon ja hyvän tiedottamisen symboleita, hunajapurkkeja ja suolasalkkareita, vuodesta 1988.

<<<<<Takaisin arkistoon